Sürdürülebilirlik Forumu düzenlendi.

Sürdürülebilirlik Forumu düzenlendi.
22 Aralık 2014, Pazartesi 10:20
On otomotiv üreticisinden oluşan ve CSR Europe tarafından koordine edilen Tedarik Zinciri Sürdürülebilirliği 13 Kasım 2014 tarihinde Otomotiv Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik Forumunu düzenledi.

Otomotiv Üreticisi – Tedarikçi İşbirliği ile Sürdürülebilirliğin Artırılması

Brüksel, 17 Kasım 2014 – 13 Kasım 2014, otomotiv tedarik zincirinde sürekliliğin arttırılması adına bir dönüm noktasıydı. On otomotiv üreticisinden oluşan ve CSR Europe tarafından koordine edilen Tedarik Zinciri Sürdürülebilirliği Avrupa Otomotiv Çalışma Grubu  13 Kasım 2014 tarihinde İstanbul Türkiye’de Otomotiv Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik Forumunu düzenledi.

 

Grubun çalışma kapsamında, Otomotiv Çalışma Grubundan bazı şirketler, tedarik zinciri aracılığıyla sürdürülebilirlik performansının geliştirilmesine yönelik karşılık anlayış ve ortak çözüme yönelik ortak bakış açısı kazanmak için tedarikçileri ile derin diyaloga girdiler. Otomobil üreticilerinin temsilcileri, tedarikçiler, yerel kurumlar dahil 120’ye yakın katılımcı forumda yer aldı. Etkinlik, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği TAYSAD’ın da ortak organizasyonuyla düzenlendi.

 

Katılımcıların iş etiği, çevresel sürdürülebilirlik, insan hakları ve çalışma şartları gibi konuları görüştüğü gün içerisinde aynı zamanda yerel içerikler de dikkate alındı. Münazaralarda   Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik Performansının Arttırılmasına Yönelik Otomotiv Endüstrisinin Rehber İlkeleri temel alındı. Konuşmacılar ve katılımcılar karşılaştıkları zorluklar ve olası çözümleri üzerine yorum yaptılar.  Konuşmacılar BMW Grup, Daimler, Toyota Motor Avrupa, Volkswagen, Volvo Cars ve diğer otomotiv sektörünün temsilcilerini içermekteydi. 

 

CRS Europe Genel Direktörü Stefan Crets “Sürdürülebilir otomotiv değer zinciri ortak hedefine ulaşmak için ileriye doğru atılan adımda, Otomotiv Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik Zinciri Forumu araç üreticileri ile tedarikçileri bir araya getiren eşsiz bir fırsat. Tedarik Zinciri Sürdürülebilirliği Avrupa Çalışma Grubu bu günden elde edilen sonuçları ve bu ivmeyi tedarikçilerle olan diyaloğun güçlendirilmesi için kullanacaktır” dedi.

 

TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı “Derin ve kompleks yapıdaki zincirde sürdürülebilirliğin arttırılması otomotiv sektörünün oyuncuları için asıl iştigal alanıdır. Sürdürülebilirlik ve düzenleyicisi trendler otomotiv sanayiinde belli başlı zorlukları ortaya çıkarmaktadır ama sektör rolünün farkındadır. Sektörümüz, bir tarafta sağlamakta olduğu toplumsal faydayı sürdürülebilir kılmaktan, diğer tarafta ise ürünlerinin, hizmetlerinin ve üretim tesislerinin çevresel ve toplumsal ayak izlerine de dikkat ederek etkilerini azaltmaktan sorumludur. Önümüzde, bir tarafta tırmanmamız gereken zorlu bir yokuş varken, diğer tarafta Türk Tedarik Sanayinin markalaşma ve rekabetçilikte küresel olarak kendilerini iyi pozisyonlamaları gereği bulunmaktadır. Bu nedenle Otomotiv Tedarik sanayimizin inovasyonu ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk konularını iyi çalışmaları ve bu konuları stratejilerinin merkezine almaları gerekmektedir. Geliştirilmiş sosyal sorumluluk sadece ortak çalışma yaklaşımı ile tam olarak gerçekleştirilebilir. Sistemdeki her bir zincir kendi üzerine düşeni yerine getirmeli, adil olmalı ve iş etiğini, şeffaflığı, çalışma şartlarını ve de otomotiv tedarik zincirinin çevresel etkisini geliştirecek taahhütlerini belirtmeli, altını çizmelidir. Ortak çaba ve karşılıklı işbirliği Ana Sanayi ve Tedarikçiler arasında arzu edilen sürdürülebilir ilişkiyi tesis edecektir” dedi.

 

Tedarik Zinciri Sürdürülebilirliği Avrupa Otomotiv Çalışma Grubu Hakkında: Çalışma grubu birlikte çalışan bir çok otomotiv üreticisini kapsamaktadır. Amacı tedarik zincirlerinde devamlılığı arttırmaktır. Mart 2014 itibari ile aşağıdaki 10 şirket grubun üyesidir: BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, Jaguar Land Rover, PSA Peugeot Citroen, Scania, Toyota Motor Europe, Volkswagen Aktiengesellschaft, Volvo Group, Volvo Cars.

http://www.csreurope.org/european-automotive-working-group-supply-chain-sustainability

CSR Europe Hakkında: CSR Europe Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında Avrupa’nın önde gelen iş iletişim ağıdır. 65 kurumsal üye ve 39 Milli Partner Organizasyonuyla, topluma pozitif bir katkı sağlamak amacı ile farklı endüstriyel sektörlerden şirketleri destekleyen bir platformdur. CSR Europe Otomotiv Çalışma Gurubunun çalışmalarına yardımcı olmaktadır. www.csreurope.org

TAYSAD Hakkında: Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği - TAYSAD 1978 yılında kurulmuş olup, Türk otomotiv yan sanayii’nin tek ve en yetkin temsilcisidir. 350 üyeye sahiptir. TAYSAD üyeleri yıllık olarak  22 Milyar $ ciro yapmaktadır, bu değerin 9 milyarını dünyanın her yerine ihraç etmektedir. TAYSAD endüstrinin 130.000 işgücünü temsil etmektedir. TAYSAD, Avrupa Otomotiv Yan Sanayicileri Derneği CLEPA üyesi ve Otomotiv Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi OTAM’ın kurucu üyesidir.

http://www.taysad.org.tr