Gebze Teknik Üniversitesi TÜBİTAK 2244 AR-GE Merkezlerinde Doktora yapan çalışan teşvikleri programına sizlerle birlikte başvuru yapmak isteğini tarafımıza iletti.
Program kapsamında özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla, doktora öğrencilerine yönelik burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteği verilmektedir. Bu sayede hibe, destekler ve yatırım destekleriyle hedeflenen teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için kritik önem arz eden insan kaynağının, nicelik ve nitelik olarak iyileştirilmesi sağlanacaktır. Bu amaç doğrultusunda firmaların ihtiyaçları merkeze alınacak, firmalar ile işbirliği içinde kritik doktoralı insan kaynağının yetiştirilmesi sağlanacaktır.
Sanayi Doktora Programı çağrısına yurtiçinde doktora eğitimi veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları, 6550 sayılı kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile başvuru yapılabilecektir. 5746 sayılı kanun kapsamındaki Ar-Ge/tasarım merkezleri ve teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleri ile özel sektör kuruluşları projeye dâhil olabilecektir.
Bu program ile;
a. Doktora öğrencilerine burs,
b. Proje yöneticisi ve akademik tez danışmanlarına Proje Teşvik İkramiyesi,
c. Özel sektör kuruluş/kuruluşlarına istihdam desteği sağlanır.
Program kapsamındaki doktora öğrencilerine en fazla beş yıl süreyle ayda 4 bin 500 lira burs ve doktora sonrasında da istihdam desteği alabilecekler. Bursiyerlere(doktora öğrencilerine) ödenecek aylık burs miktarının (Tam Burs:4500/Kısmi Burs 800 TL) %25lik kısmı ilgili özel sektör kuruluşu tarafından verilecektir. Normal doktora bursiyerleri için 4 yıl, bütünleşik doktora bursiyerleri için 5 yıl burs ödenecektir.
İşbirliği modeline bağlı olarak özel sektör kuruluşlarına da üç yıl boyunca yüzde 40 ila yüzde 60 oranında değişen istihdam desteği verilecektir.
Proje yöneticisi ve akademik tez danışmanları da Proje Teşvik İkramiyesi alacaktır.
Bursiyerlerde Aranan Şartlar Nelerdir?
• Doktora eğitimlerine yeni başlayan öğrenciler
• Halen doktorasına devam eden tez konusu belirlenmemiş öğrenciler
• Herhangi bir yerde çalışmayanlar
• Sanayi kuruluşunda çalışan doktoralı personel
09:30 – 09:45 Süheyl Baybalı
TAYSAD Açılış Konuşması
09:45 – 10:00 Prof. Dr. M. Hasan Aslan* –
GTÜ Rektörü Açılış Konuşması
10:00 – 11:10 Alkan KOÇ – Aykut ULGAR
GTÜ TTO Proje Uzmanları – 2244 TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora
Programı Bilgilendirmeleri
11:00 – 11:30 Soru Cevap Bölümü
GTÜ TTO Proje Uzmanları – 2244 TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora
Programı Bilgilendirmeleri
11:30 – 12:00 Akademisyen Firma Görüşmeleri
GTÜ Akademisyenleri ile firma temsilcilerinin görüşmesi
Tarih:25 Temmuz 2019 Perşembe
Yer: TOSB Seminer Salonu