12K Model Zirvesi, TAYSAD’da Gerçekleştirildi

12K Model Zirvesi, TAYSAD’da Gerçekleştirildi
18 Kasım 2013, Pazartesi 04:24
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), ‘12K Model Zirvesi’ ile üyelerini üretim sistemlerinde mükemmelliği yakalayabilmeleri için yeni bir vizyon sundu. ‘12K Model Üretim Sistemi’ni uygulayacak firmalar, yeni yatırım yapmadan, eleman çıkarmadan verimliliklerini ve karlılıklarını önemli ölçüde artırabilecek ve cari açığın azalmasına katkı sağlayabilecek.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), ‘12K Model Zirvesi’ ile üyelerini üretim sistemlerinde mükemmelliği yakalayabilmeleri için yeni bir vizyon sundu. ‘12K Model Üretim Sistemi’ni uygulayacak firmalar, yeni yatırım yapmadan, eleman çıkarmadan verimliliklerini ve karlılıklarını önemli ölçüde artırabilecek ve cari açığın azalmasına katkı sağlayabilecek.
 
TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca, InoTec Teknoloji ve Yönetim Danışmanlığı işbirliği ile başladıkları yeni üretim sistemiyle üyelerini en doğru şekilde konumlandırarak, küresel anlamda kendilerini bekleyen fırsatlardan yararlanmak istediklerini söyledi.
 
Ekonomi Bakanlığı’nın ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi’ yönündeki destekleri ile “Küresel Rekabet Yolunda Kurumsal Dönüşüm Projesi”nde yer alan TAYSAD, üyelerine InoTec Teknoloji ve Yönetim Danışmanlığı işbirliği ile ‘12K Modeli’ üretim sistemini tanıttı.
 
Güçlü Sanayi, Güçlü Marka
Üreten Türkiye için ‘12K Modeli Zirvesi’nin önemine değinen TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca, yönetim olarak ‘Güçlü Sanayi, Güçlü Marka’ sloganı ile göreve yeni başladıklarını hatırlatarak, hedeflerinin yalnızca ülke sınırları içinde değil, küresel anlamda da güçlü markalar yaratmak olduğunu belirtti. Otomotiv endüstrisini ana ve yan sanayi olarak değil bir bütün olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Kanca, 2023 yılındaki 10 küresel marka hedefinde otomotiv endüstrisinden de birkaç markanın yer alabilmesi için stratejiler belirlediklerini kaydetti. Bu markaların yan sanayi olabileceğine değinen Kanca, “Bunun için stratejiler belirledik. 12 K Modeli de bunlardan biri” diye konuştu. 
 
TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca
 
Rakipler satın alınmalı
TAYSAD üyelerinin daha donanımlı olmalarını istediklerini vurgulayan Kanca, “Küresel ana sanayinin küresel yan sanayi tedarikçisi olmayı hedefliyoruz. Sadece ülkemizde değil rakiplerin sahasında da oynamalıyız. Sadece ucuza ve zamanında yapabiliyor olmakla değil her anlamda küresel rekabetçilik istiyoruz. Hatta sadece yurt dışında üretim yapmakla değil, küresel rakipleri de satın alarak rekabet sağlamalıyız. Bunu başaran üyelerimiz de var” ifadesini kullandı.
 
Kanca, Ar-Ge’ye daha çok pay ayıran, müşterisinin çözüm ortağı olan, stratejik plan yapan, küresel fırsatları değerlendiren ve marka olma yönünde adım atan firmaları küresel anlamda çok büyük fırsatların beklediğini, bunları yapamayanların ise çok büyük risklerle karşı karşıya bulunduğunu hatırlattı.
 
InoTec Teknoloji ve Yönetim Danışmanlığı Genel Müdürü Hayati Çağlar
 
InoTec Genel Müdürü Hayati Çağlar ise ‘12K Modeli’ni üretimde mükemmelliğe giden sistem olarak ifade ederek, sistemin genel yapısı ile ilgili bilgiler aktardı.
 
Etkinlikte, "Küresel Rekabet ve 12K Model", "Strateji ve Hedefler", "Liderlik Anlayışı", "Hedef Maliyet Odaklı Ürün Geliştirme", "Yalın Üretim", "Sürekli İyileştirme Kültürü", "Yetenek Yönetimi" konu başlıklarında sunumlar yapıldı.
 
2 gün süren etkinliğin birinci gününde Volkswagen Doğu Avrupa Satınalma Koordinatörü Derviş Atakül, Toksan Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Küçükoğlu, ECS Elektrik Genel Müdürü Levent Özcan, Laspar Ar-Ge Yöneticisi Savaş Kayacı, Kormas Fabrika Müdürü Sedat Güney, Inotec Genel Hayati Çağlar ve Inotec Proje Liderleri Hülya Çağlar ile Bülent Yaman'ın konuşmaları yer aldı.
 
İkinci günde ise Toyota Kurumsal Strateji Planlama Grubu İş Planlama Bölümü Müdür Yardımcısı Ercüment Bölükbaş, Dönmez Debriyaj Üretim Koordinatörü Taner Aypak, Ford Otomotiv Satınalma Müdürü Murat Senir, Sa-Ba Endüstriyel Ürünler Kalite Güvence Müdürü Tülay Özyıldırım, Tekno Kauçuk İcra Kurulu Başkanı Albert Saydam, Dönmez Debriyaj İK Yöneticisi Serap Manisalı, Inotec Genel Müdürü Hayati Çağlar ve Inotec Proje Liderleri Hamit Karadağ ile Devrim Madenoğlu konuşmacı olarak yer aldı.
 
Etkinliğin sonunda, TAYSAD Kurumsal İletişim Uzmanı Sevgi Özçelik tarafından "12K Model Ödüllendirme Süreci" ile ilgili tanıtım gerçekleştirildi.