2001-2006 Dönemi Kocaeli Valisi Erdal Ata TOSB’u Ziyaret Etti

2001-2006 Dönemi Kocaeli Valisi Erdal Ata TOSB’u Ziyaret Etti
09 Kasım 2013, Cumartesi 10:25
1996-2001 yıllarında Rize Valisi, 2001-2006 yıllarında ise Kocaeli Valisi olarak görev yapan Erdal Ata, 17 Mart 2011 tarihinde TOSB-TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

1996-2001 yıllarında Rize Valisi, 2001-2006 yıllarında ise Kocaeli Valisi olarak görev yapan Erdal Ata, 17 Mart 2011 tarihinde TOSB-TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Kocaeli Valisi olarak görev yaptığı 5 yıl boyunca Kocaeli’ndeki sanayi kuruluşları ile yakın işbirliği içerisinde olan Ata, 2008 yılından beri Zonguldak Valisi olarak görev yapıyor. 
 
Vali Ata’nın ziyaretinde, TOSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Çiftçi, TOSB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Karacan, TOSB Müteşebbis Heyet Üyesi Ahmet Arkan, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kaya ve TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Alper Kanca yer aldı. 
 
 
 
Cumhuriyetin ilk yıllarından başlayarak kömür ve demir çeliğe dayalı ağır sanayinin merkezi durumundaki Zonguldak'ın, artık ticareti ile de öne çıkacağını belirten Vali Ata, alternatif üretim alanlarının yaratılması ve ticaretin canlandırılması amacıyla liman, baraj, hidroelektrik santralleri ve sanayi bölgeleri gibi birçok yatırım çalışmasının yürütüldüğünü ve özellikle otomotiv sanayine yönelik olarak da sanayi bölgesi oluşturduklarını ifade ederek, sanayicilerden bölgeye yatırım yapmaları çağrısında bulundu. 
 
TAYSAD Başkanı Celal Kaya ise bölgede otomotiv yatırımlarının artmasına yönelik memnuniyetini dile getirerek, Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için otomotiv sektöründe, yeni ana sanayi yatırımlarının ülkemize çekilmesi gerektiğini ifade etti. 
 
 
 
Ziyaretin sonunda Vali Ata’ya Kocaeli’nde yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür plaketi verildi. Vali Ata ise TOSB yöneticilerine Zonguldak hatırası madenci heykeli, TOSB ve TAYSAD yöneticilerine baston hediye etti. 
 
 
 
Görüşmenin ardından Vali Ata, TOSB Yönetim Binası’nı da gezdi.