Comvex 2011 İstanbul Fuarı Tüyap’ta Gerçekleştirildi

Comvex 2011 İstanbul Fuarı Tüyap’ta Gerçekleştirildi
18 Kasım 2013, Pazartesi 03:16
Ticari araç, otomotiv yan sanayi ve lojistik sektörünü buluşturan Comvex İstanbul ve Logist Eurasia fuarları, 24-27 Kasım 2011 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.Avrupa'nın en büyük ticari araç üretim merkezi olan Türkiye'nin yeni ticari araç modelleri, TÜYAP'ta üçüncüsü düzenlenen Comvex İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi ile Logist Eurasia fuarlarında bir araya geldi.

Ticari araç, otomotiv yan sanayi ve lojistik sektörünü buluşturan Comvex İstanbul ve Logist Eurasia fuarları, 24-27 Kasım 2011 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.Avrupa'nın en büyük ticari araç üretim merkezi olan Türkiye'nin yeni ticari araç modelleri, TÜYAP'ta üçüncüsü düzenlenen Comvex İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi ile Logist Eurasia fuarlarında bir araya geldi.
 
Fuarın açılış töreninde konuşan TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın, yolcu ve yük taşımacılığında kullanılan ticari araçların en son modellerinin yanı sıra seçkin yan sanayi kuruluşlarının ürün ve hizmetlerinin sergilendiği fuarın, TÜYAP için 2012 Auto Show Fuarı öncesinde prova niteliği taşıdığını söyledi.
 
TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın
 
İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Başkan Vekili Şükrü Eltutar ise katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile fuarın lojistik sektörünün en önemli etkinliği olduğunu ifade etti.
 
İSDER Başkan Vekili Şükrü Eltutar
 
Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) Başkanı Bahadır Özbayır ise ülkenin yükünü taşıyan ağır ticari araçların en yeni modellerinin tanıtıldığı fuarın, ülke ekonomisinde yaşanan canlılığı yansıttığını söyledi.
 
TAİD Başkanı Bahadır Özbayır
 
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, Comvex 2009'un küresel krizin olumsuz şartlarına rağmen OICA standartlarına uygun olarak başarı ile gerçekleştirildiğini belirttiği konuşmasında, otomotiv sanayinin uluslararası ilk fuarı olan Comvex'in genişleyerek süreklilik kazanmasının, sektörün küresel rekabet gücünün göstergesi olarak büyük önem taşıdığını ifade etti. Önen, hafif ticari araç üretiminde birinci ve otobüs üretiminde ikinci sırada bulunan otomotiv sanayinin temsil edildiği bu fuarın, özellikle uluslararası boyutta öneminin önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inandıklarını sözlerine ekledi.
 
OSD Başkanı Kudret Önen
 
Fuarın açılış töreninde konuşma yapan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Celal Kaya ise, 2011 yılının otomotiv sanayisi açısından önemine değindiği konuşmasında, otomotiv yan sanayi firmalarının AB ülkeleri dışında yeni pazarlar yaratması açısından fuarın son derece değerli olduğunu sözlerine ekledi. Hedeflerinin gelişmiş pazarlardaki etkinliklerini artırmak, yeni pazarlardaki ilişkilerini geliştirmek olduğunu söyleyen Kaya, fuarı ziyaret eden yabancı sektör temsilcileri ile iş bağlantıları kurarak bu hedeflerini gerçekleştireceklerini ifade etti.
 
Otomotiv yan sanayi firmaları olarak gelişen pazarları yakından takip ettiklerini söyleyen Kaya, Rusya, Çin, Brezilya ve geçen dönem Belarus gibi ülkelere doğrudan yatırım gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
 
Ar-Ge Merkezi ünvanına sahip 32 otomotiv yan sanayi firmasından 29’unun TAYSAD üyesi olduğunu belirten Kaya, 15 firmanın da başvuru aşamasında olduğunu belirttiği konuşmasında, Ar-Ge merkezi olan firmaların toplam çalışan mühendis sayısının 1.850 kişiye ulaştığını ve otomotiv yan sanayi firmaları olarak ana hedeflerinin Ar-Ge çalışmalarını arttırarak katma değeri yüksek ürünleri üretmek olduğunun altını çizdi.
 
TAYSAD Başkanı Celal Kaya
 
T.C. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'nı temsilen açılış törenine katılan Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Ziya Karabulut ise konuşmasında, rekabete dayalı bu yüzyılda, teknoloji tabanlı mal ve hizmet üretmenin önemine değindi. Ülkemizin Çin'den sonra rekabette gelişen ikinci ülke olmasında AR-Ge'nin payının büyük olduğunu belirten Karabulut, AR-Ge projelerinde bakanlık olarak rekabet öncesi işbirliği projelerine önem verdiklerini söyledi.
 
Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Ziya Karabulut
 
Açılış törenine Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Şükrü Ilısal ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan da iştirak etti.
 
İki yılda bir organize edilen otomotiv sektörünün önemli derneklerinin güç birliğini simgeleyen Comvex İstanbul, TAYSAD, OSD ve TAİD işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Fuara bu yıl,  Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere 21 ülkeden 378 firma ve firma temsilciliği katılım gösterdi.