DOW CORNING OTOMOTİV YAĞLAYICILARI TEKNOLOJİ GÜNÜ

DOW CORNING OTOMOTİV YAĞLAYICILARI TEKNOLOJİ GÜNÜ
12 Kasım 2015, Perşembe 03:49
TAYSAD’ın 2013 yılında başlatmış olduğu Teknoloji Günleri’nin yedincisi Dow Corning ile 16 Ekim tarihinde gerçekleştirildi.

DOW CORNING Teknoloji Günü’nde Kuru Film Yağlayıcıları ve Plastik Gresleri gibi Özel Malzeme Teknolojileri Paylaşıldı

Otomotiv ana sanayi ve tedarik sanayinin Ar-Ge departmanlarından 20’yi aşkın uzmanın katıldığı DOW CORNING Teknoloji Gününde birebir teknik görüşmelere ayrılan zaman geniş tutularak tanıtılan yağlayıcı teknolojilerinin ilgili firmaların proseslerine direk nasıl uyarlanabileceği konuları üzerinde duruldu.

Yarım günlük teknik seminer olarak düzenlenen günde Dow Corning Türkiye Teknik Müdürü Burak Akın Aksoy, “Kuru Film Yağlayıcı (Anti Friction Coating) Teknolojisi ve Otomotiv Sektöründeki Kullanımları” ve “Plastik komponentlerin yağlanması – Silikon ve Sentetik Yağ Bazlı Plastik uyumlu Yağlayıcı Teknolojileri ve Otomotiv Sektöründeki Kullanımları” konularında sunumlar yaptı.

Dow Corning Türkiye Otomotiv Ekibi Pazarlama Müdürü Gülşah Yarar konuşmasında otomotiv sektörü ile ilgili özel teknolojilerinin sunulmasına imkan tanıdığı için TAYSAD’a özel olarak teşekkür etti. Bu şekilde derneklerle işbirliği içerisinde gerçekleştirilen teknoloji günlerinin tedarik sanayinin geliştirilmesi konusunda önemini vurgulayan ve Dow Corning’in otomotiv sektöründeki mega trendlerin takipçisi ve uygulamacısı olarak inovatif çözümler konusundaki güçlü global konumunun altını çizdi. Yarar Dow Corning’in Türkiye’deki yapılanmaları konusunda yapılan yatırımlara değinmiş ve Türk otomotiv sanayi ile işbirliklerini artırmayı hedefledikerini belirtmiştir.

Silikon çözümleri ve otomotiv yağlayıcıları konusunda alanında lider konumda olan Dow Corning’in otomotiv sektörüne sunduğu çözümleri motor ve şanzıman çevresi aktarma organları, araç içi, gövdesi ve dışı, şasi ve fren sistemleri, elektrik  ve elektronik donanım, soğutma ve klima kontrol sistemleri, hava yalıtımı ve izolasyon sistemleri, aydınlatma sistemleri, güvenlik uygulamaları gibi pek çok uygulamaya sunulmaktadır.

Dow Corning Kimya San. Ve Tic Ltd. Hakkında

1943 yılında Dow Chemical Şirketi ve Corning Glass Inc. şirketlerinin ortak iştiraği şeklinde silicon malzemesinin araştırılması ve geliştirilmesi amacıyla Amerika Midland merkezli olarak kurulmuş bir şirket olan Dow Corning, silicon bazlı teknoloji ve inovasyonların global bir lideridir. Dow Corning şirketi  Dow Corning®, Molykote® ve Xiameter markaları ile ana sanayilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelij performans artırıcı ürün ve çözümler sağlamaktadır. Dünya genelinde her kıtada toplam 11.000 çalışanı ve 62 üretim merkezi ve ofisi bulunan Dow Corning firmasının yıllık cirsou yaklaşık 6 milyar dolardır. 7.000’den fazla ürün ve çözümü bulunan Dow Corning’in 5.377 adet aktif patenti bulunmaktadır.

Kişisel bakım ve kozmetikten yapı sektörüne, endüstriyel uygulama ve bakım seköründen plastik ve kompozitlere, ambalaj sektöründen otomotiv sektörüne, güneş enerji sistemlerinden sağlık sektörüne, aydınlatma sistemlerinden gıda sektörüne, pek çok endüstriye çözümler sunmakta olan Dow Corning firması Türkiye’de 2005 yılında yapılanmaya başlamış ve yerel bir firma olarak Dow Corning Kimya ve Sanayi Limited Lirketi’ni 2005 yılı Mart ayında kurmuştur. Türkiye ofisinin Otomotiv Sektörüne ve sanayi Teknik gelişimine ve yerel işbirliklerine yatırımları artarak devam edecektir.