SKODA Firması Üst Yönetimi ve VW Doğu Avrupa Ofisi Yetkilileri TAYSAD’ı Ziyaret Etti

SKODA Firması Üst Yönetimi ve VW Doğu Avrupa Ofisi Yetkilileri TAYSAD’ı Ziyaret Etti
18 Kasım 2013, Pazartesi 06:42
TAYSAD yönetimi, SKODA Satınalma bölümünden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Karlheinz Hell, Wolkswagen Doğu Avrupa Ofisi Direktörü Pavel Vesely, İstanbul Ofisi Direktörü Bernd Frankenberger ve Doğu Avrupa Ofisi Teknik Direktörü Harun Demir tarafından firmanın 3 gün süren Türkiye ziyareti kapsamında, 20 Eylül 2013 tarihinde ziyaret edildi. T.C. Prag Büyükelçiliği adına. Ticaret Baş müşaviri Necmi Uğurlu da heyet içerisinde toplantıya katılım gösterdi.

TAYSAD yönetimi, SKODA Satınalma bölümünden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Karlheinz Hell, Wolkswagen Doğu Avrupa Ofisi Direktörü Pavel Vesely, İstanbul Ofisi Direktörü Bernd Frankenberger ve Doğu Avrupa Ofisi Teknik Direktörü Harun Demir  tarafından firmanın 3 gün süren Türkiye ziyareti kapsamında, 20 Eylül 2013 tarihinde ziyaret edildi. T.C. Prag Büyükelçiliği adına. Ticaret Baş müşaviri Necmi Uğurlu da heyet içerisinde toplantıya katılım gösterdi.
 
TAYSAD yönetim binasında gerçekleşen toplantıda taraflar bir araya gelerek birbirlerinden beklentilerini dile getirdi. TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Kanca ve Uluslararası İlişkiler ve İş Geliştirme Uzmanı Gözde Ağırbaş ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda TAYSAD adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Kanca dernek ve çalışmalarını anlatıcı bir sunum yaptı, TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi ve özellikleri hakkında detaylı bilgi aktarımında bulundu.
 
SKODA ve VW gurubun mevcut global yatırımları hakkında bilgi alınan toplantıda, gurubun ileriki dönem yatırım stratejileri içerisinde Türkiye ve çevre bölgelerin bulunup bulunmadığı konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, Türkiye’nin özellikle otomotiv alanındaki cazip yatırım ortamı hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
TAYSAD sunumunun ardından, TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi yapılan turla heyete tanıtıldı. Sanayi bölgesi turu sonrasında öğle yemeğine geçildi.
 
TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, SKODA yöneticilerinden, 3-5 Temmuz 2013 tarihlerinde firmanın Prag’daki tesislerinde gerçekleşen Tedarikçi Günü organizasyonu sonrası geri bildirimleri aldı. Türk tedarik sanayinin avantajlarına yeniden değinen Dr. Dudaroğlu gerçekleşen organizasyon sonrasında tedarikçilerimizin içerisinden SKODA firması ile ortak proje içerisinde çalışılmaya başlanılmasının tedarik sanayimiz için başarı olduğunu, bu tür organizasyonların bu anlamda öneminin altını çizdi.
 
SKODA Satınalmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Karlheinz Hell etkinliğe katılan tedarikçi firmaların, kendileri ile sürekli irtibat halinde bulunmaları tavsiyesinde bulundu.
 
VW Doğu Avrupa Ofisi Direktörü Pavel Vesely ve VW Doğu Avrupa, İstanbul Ofisi Direktörü Bernd Frankenberger ise VW gurup firmalarından SKODA ve sonrasında AUDI ‘de organize edilen Tedarikçi Günü organizasyonlarına ileriki tarihlerde VW Tedarikçi Günü organizasyonu ile devam edileceğini ekledi.
 
SKODA yönetiminin 3-5 Temmuz 2013 tarihinde Prag’daki yerleşkelerine TAYSAD yönetimi ve üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyaret sonrasında TAYSAD yönetimine gerçekleşen iadei ziyaret her iki taraf için de memnuniyet yarattı.  Ziyaret, tedarikçi, günü sonrası olan gelişme ve geribildirimler ile ilgili karşılıklı bilgi akışının sağlanabilmesini mümkün kıldı.
 
Gerçekleşen ziyaret, SKODA yerleşkesinde başarıyla tamamlanan organizasyonda temelleri atılan ilişkilerin pekiştirilmesi ve somut projelere dönüşmesi yolunda önemli bir adım oldu.