'Teşvik Bilgi Merkezi'

'Teşvik Bilgi Merkezi'
18 Kasım 2013, Pazartesi 04:27
Ekonomi Bakanlığı, kurduğu “Teşvik Bilgi Merkezi” adlı danışma ofisi ile yerli ve yabancı yatırımcıları yeni teşvik sistemi konusunda bilgilendirecek.

Ekonomi Bakanlığı, kurduğu “Teşvik Bilgi Merkezi” adlı danışma ofisi ile yerli ve yabancı yatırımcıları yeni teşvik sistemi konusunda bilgilendirecek.
 
Yeni Teşvik Sisteminin yatırımcılara daha fazla tanıtılması için Ekonomi Bakanlığı bünyesinde Teşvik Bilgi Merkezi oluşturuldu. Söz konusu merkezde, yurt içinden ve yurt dışından yeni teşvik sistemine ilişkin yönlendirilecek sorular bilgi merkezinde toplanıp, gruplandırılacak. Soruların yanıtları kararnamenin çıkmasının ardından internet sitesinde yer alacak.
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yazılı bir açıklama yaparak yeni teşvik sistemine ilişkin bilgi talebinde bulunacak yatırımcılara detaylı bilgi aktarılabilmesi amacıyla Ekonomi Bakanlığı bünyesinde “Teşvik Bilgi Merkezi” adıyla bir danışma ofisi kurulduğunu, yerli ve yabancı yatırımcıların bu merkeze başvurmaları durumunda gerekli bilgilere erişebileceklerini bildirdi. Çağlayan, açıklamasında şöyle dedi: “Merkeze, e-posta ile teşvik sistemine ilişkin sorular yönlendirilebilecek. Söz konusu sorular konu başlıkları altında toplanıp, gruplandırılacak ve yanıtları kararnamenin çıkmasının ardından internet sitesinde yayınlanacak. Teşvik sistemine ilişkin sorular  tesvik@ekonomi.gov.tr    e-posta adresine gönderilebilecek. Yeni teşvik sistemine ilişkin ayrıca çağrı merkezi aracılığıyla da sorular bırakılabilecek. Söz konusu çağrı merkezine Türkiye’nin her yerinden  444 43 63  nolu telefonlardan erişilebilecek.”
 
Açıklamaya göre, yurt dışından bilgi talep eden yabancı yatırımcılar da yeni teşvik sistemine ilişkin bilgi talebinde bulunabilecekler. Yabancı yatırımcılar Ekonomi Bakanlığının İngilizce internet sitesinden   incentive@economy.gov.tr  e-posta adresine ya da  90 312 444 43 63  nolu çağrı merkezine sorularını yönlendirebilecekler. Yatırımcılar için adeta bir “danışma ofisi” görevini üstlenecek olan Teşvik Bilgi Merkezi, yatırımcıların doyurucu şekilde bilgilendirilmesini sağlayacak.