Üyemiz AKTAŞ Grup, şirketlerini AKTAŞ Holding çatısı altında topladı.

Üyemiz AKTAŞ Grup, şirketlerini AKTAŞ Holding çatısı altında topladı.
08 Kasım 2013, Cuma 06:32
Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şahap AKTAŞ törende yaptığı konuşmada küçük bir atölyeden, bir holding’e dönüşen müthiş bir başarı öyküsünü anlattı.

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şahap AKTAŞ törende yaptığı konuşmada küçük bir atölyeden, bir holding’e dönüşen müthiş bir başarı öyküsünü anlattı. 
 
Aktaş’ın temellerinin 1938 yılında atıldığını belirten Aktaş, “Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere hedef koyduğu, sürekli gelişim ve büyüme anlayışı ile Aktaş Holding bugün dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80’den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye’de lider, dünyada da ilk üç firma arasında yer alarak Türk otomotiv sanayinin önemli bir temsilcisi durumundadır” dedi. 400’ün üzerindeki çalışan sayısı ile gerek istihdama gerekse ülke ekonomisine ciddi miktarda katma değer yaratan bir kurum olduklarını da işaretleyen Aktaş, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023 yılında bağımsız yedek parça grubunda hava süspansiyon körüğü üretiminde, dünyanın en büyük firması olmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu hedef doğrultusunda, gerçekleştirilen stratejik yapılanma çalışmaları neticesinde, grup şirketlerinin Aktaş Holding çatısı altında birleştirildiğini işaretledi. 
 
Bugünden itibaren Aktaş’ın küresel bir oyuncu olmak adına hızlı bir dönüşüm sürecini başlatıldığının altını çizen Aktaş: “Bu dönüşüm sürecine Aktaş Holding ismini vermemizin amacını ise; coğrafi açıdan 6 kıtaya ve 80 ülkeye ulaşan bir yapının, hedeflenen hızlı büyümeye ve gelişmeye ulaşabilmesi, daha uygun bir örgütlenme ve daha kurumsal bir yapı oluşturabilmek şeklinde ifade edebilirim. Artık daha rekabetçi, daha kurumsal ve daha üretken projeler ile kendimizi göstereceğiz. Ama tüm bunları ‘küresel güven ve yerel samimiyet anlayışı’ ile sonuçlandıracağız” şeklinde konuştu.
 
Aktaş Holding’in geleceğe daha güvenle baktığını dile getiren Aktaş, “Sayıları 11’i bulan şirketlerimiz ve 10’a yakın markamız ile tüm hızımızla çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Aktaş’a ait olan Airtech markasının geçtiğimiz günlerde Turquality marka destek kapsamına alındığını hatırlatan Aktaş ekonomiye sağladığı katma değerin yanı sıra üzerine düşen sosyal sorumluluk projelerine de maksimum düzeyde önem verdiklerini söyledi. Bu bağlamda Aktaş Eğitim Vakfının da hayata geçirildiğini dile getirdi. 
 
Konuşmaların ardından yeni holding binasının kurdelesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep ALTEPE ve Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şahap AKTAŞ tarafından kesildi. 
 
Derneğimizi temsilen Üye İlişkileri Sorumlumuz Sayın Murat DİLİCİOĞLU‘nun katıldığı açılış töreninde, kurdele töreninin ardından Ekonomist Yazar Sayın Deniz GÖKÇE ’nin katılımlarıyla ekonomik değerlendirmelerin yapıldığı toplantı gerçekleştirildi.