VW Türkiye Satınalma Ofisi, Bilgilendirme Toplantısında TAYSAD Üyeleriyle bir araya geldi.

VW Türkiye Satınalma Ofisi, Bilgilendirme Toplantısında TAYSAD Üyeleriyle bir araya geldi.
08 Mart 2016, Salı 08:46
Volkswagen Türkiye Ofis yetkilileri, 11 Şubat 2016 tarihinde Türkiye’deki faaliyetleri hakkında TAYSAD üyelerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. TAYSAD – VW Türkiye Satınalma Ofisi işbirliğinde gerçekleştirilen tedarikçi bilgilendirme günü sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

TAYSAD üye kuruluşlarına VW Satın alma, Tedarikçi Geliştirme, Kalite ve Teknik süreçleri hakkında güncel bilgilerin aktarıldığı toplantıya VW Türkiye Ofisinin tüm bölüm yetkililerinin yanı sıra VW Gurup firmalarında MAN Türkiye ve AUDI’den de katılım oldu. Organizasyona TAYSAD üye firmaların, firma sahipleri, genel müdürleri,  departman bazında satış, kalite, proje ve teknik müdürleri davet edildi.

İki bölümden oluşan programın ilk bölümü VW Türkiye Ofis Müdürü İsmail Alat’ın açılış konuşması ile başladı. VW Grubu ve Türkiye Ofisi Hakkında Genel Bilgilendirme yapan Alat,  sunumunda gurup içerisinde yer alan markalar, modeller ve ilgili firmaların satınalma yapıları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.  

Bir sonraki sunumla VW Satın alma Süreçleri çerçevesinde bilgilendirmede bulunan VW Türkiye Ofisi Satın alma Bölümü Koordinatörü Hakan Tekbaş, sunumunda sırasıyla; scouting, tespit / filtreleme, değerlendirme, tedarikçi ziyareti, quick check, gizlilik sözleşmesi, B2B portalına kayıt, RFQ süreci, ESL, teklif değerlendirme, firmanın ilgili markada tanıtımı, kalite, Ar&Ge ve lojistik auditlerinin organizasyonu ve nominasyon süreçleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

VW Türkiye Ofisi Tedarikçi Geliştirme Bölümü Koordinatörü Veli Canpolat’ın sunumuyla devam eden programın ilgili kısmında VW Tedarikçi Geliştirme süreçleri ile ilgili detaylı bilgi verildi.

VW Kalite Süreçleri ile devam eden programın ilgili bölümünde VW Türkiye Ofisi Kalite Güvence Bölümü Koordinatörü Taner Nalbat’ın satın alma kalite güvence, VW grubu genel kalite gereklilikleri sunumu yer aldı.

Teknik Süreçler ile ilgili bilgilendirmeyi VW Türkiye Ofisi Teknik Geliştirme Bölümü Koordinatörü Yılmaz Aytekin gerçekleştirdi.

Katılımcı olarak satış müdürlerinin hedef alındığı programın ikinci bölümünde, VW Türkiye Ofisi Satın alma Bölümü Koordinatörü Hakan Tekbaş VW Teklif Sistemi ve Süreci ile ilgili önemli noktalara değindi.

Program tedarikçi firmaların yönelttiği ve VW ofisinin ilgili bölümlerince cevaplanan sorular ile interaktif bir şekilde geçti. VW satın alma ofisi tarafından davet edilen 97 TAYSAD üyesi firmadan 201 kişinin  katıldığı etkinlikte verimli görüşmelerde bulunuldu. VW Türkiye satın alma ofisi yapılanması hakkında bilgi sahibi olan TAYSAD üyesi firmalar VW gurup firmalarının satın alma süreçleri ile ilgili bilgi sahibi oldu.

VW Türkiye ofisi yetkilileri TAYSAD işbirliğinde gerçekleştirilen bu organizasyonun, Türk otomotiv tedarik sanayi firmaları için VW gurup firmaları ile oluşturulan işbirliklerinin artırılmasında da önemli bir adım olacağına inandıklarını ifade ettiler. Yetkililer, VW gurubunun küresel satın alma ağında  Türkiye’nin önemli bir sıralamada konumlanmasını arzu ettiklerini önemle belirtirken, bu konudaki isteklerini her fırsatta adıma dönüştürmeye de gayretli olacaklarını aktardılar.